onsdag den 10. oktober 2012

Søs' kageMin søster blev 30 i starten af summeren og til hendes store fest i august havde hun bedt mig lave en lille kage:-)
Temaet til festen var sort og pink med et strejf af sølv, så det skulle også være farverne på kagen. Kagen skulle være til 45 mennesker, så det blev en kage i tre lag - 20cm-24cm-30cm. Der var mere end rigeligt kage. Faktisk lagde min søster dagen efter festen 12 stykker kage i fryseren, men det er jo altid rart at have kage til uventede gæster:-)

Bundene blev rørte kagebunde (lidt som en tynd sandkage). Jeg kunne huske min lærer på Teknisk Skole i Ringsted havde snakket om sådanne bunde, men jeg kunne ikke finde nogen opskrift, så måtte de jo googles. Opskriften fandt jeg på www.hindbersnitten.dk.
Bundene blev lagt sammen med blåbærmousse og skildpaddecreme.

Blåbærmoussen blev lavet af en blåbærkompot tilsat husblas vendt i flødeskum.

Skildpaddecremen af følgende opskrift:
6 kæmpe skildpadder
50g mørk chokolade
½l. fløde
- Skildpadderne og chokoladen hakkes.
- Fløden varmes op til lige under kogepunktet.
- Chokoladen og fløden blandes godt og stilles på køl til næste dag.

Jeg var ikke helt tilfreds med smagen af skildpaddecremen, den mister lidt smag ved mødet med fløden, så jeg tilsatte lidt romessens, og havde derefter den rigtige smag.

Bundene blev lagt sammen med cremerne i tre forme i forskellige størrelser. Dagen efter blev de smurt op med smørcreme (½ smør + ½ flormelis + lidt vaniljesukker) og overtrukket med sort fondant.
Jeg lavede 54 små sorte og pink blomster, 2 3-dobbelte hjerter, 9 dobbelte hjerter, 3 store 3-dobbelte blomster, 21 pink striber, som alle tilsidst pyntede kagens 3 lag.

4 kommentarer:

 1. hejsa
  skriver til dig fordi jeg gerne vil høre hvilken fondant du bruger her til din sorte kage (super flotte kager du laver), da de gange vi har prøvet at bruge sort har det knækket rigtig meget. hvad gør vi forkert?
  håber du vil svare mig..
  min mail er jettebrink74@hotmail.com
  Med venlig hilsen
  Jette Nissen

  SvarSlet
 2. Hej Jette,

  fondanten er købt hos Specialkøbmanden, og jeg har bare brugt den, som den er.
  Jeg har sendt dig en mail, så jeg håber, at du kommer videre, ellers må du skrive igen.

  Hilsen Britt

  SvarSlet