torsdag den 25. oktober 2012

Spilleaften med hjemmelavede burgere og Tarte Tatin

I sidste uge havde vi et hold venner på besøg. Det er efterhånden blevet en fast tradition, at når vi mødes, så spiller vi Settlers. Det er bare en super hyggelig måde at være sammen på, vi spiller og får alligvel vendt tilværelsens små problemer.
 
 
Vi skulle jo også have en bid mad, og efter som jeg et par dage før havde haft en ustrylig trang til en burger, faldt menu valget let. Desserten skulle være noget med æbler, så jeg kunne få brugt nogle af de mange æbler, der ellers bare går til ude i haven. Det blev så til Tarte Tatin, for jeg gad ikke gammeldags æblekage, som min kæreste ellers foreslog.
 
Burgeren blev en helt almindelig en af slagsen med hjemmebagte boller, kryddermayonnaise, salat, bøf stegt på grillpanden, ost, tomat, løg, hjemmelavet agurkesalat og ketchup. Til burgerne fik vi små halve stegte kartofler med kryddermayonnaise.
Tarte Tatinen blev serveret med hjemmelavet kanelpafait.
 
Bollerne bagte jeg efter en opskrift i Rikke Holms bog "Varm på brød og lun på boller". Det blev rigtig gode med et snert af groft, for en del af melet var groft hvedemel fra Fru Møllers Mølleri.
Agurkesalaten blev lavet af tynde skiver agurk, snittet på mit mandolinjern, som jeg købte på MAD 2012 i Ridehuset hos Kristian fra Santoku, overhældt med varm syltelage. Syltelagen var lavet af 1 del sukker, 1 del eddike og 1 del vand tilsat nogle peberkorn og et enkelt frisk laurbærblad fra haven.
Kryddermayonnaisen blev lavet af en fornuftig færdig mayonnaise, der blev smagt til med lidt hvidløg, engelsksauce og HP sauce, salt og peber. Desuden tilsatte jeg noget lidt for hårdt pisket fløde, som jeg fik til overes, da jeg piskede fløde til kanelparfait til desserten og samtidig fik en sms, jeg ikke kunne vente med at læse. Det skal man ikke gøre, når røremaskinen kører på fuld knald:-) Jeg havde heldigvis ekstra fløde i køleskabet og piskede en ny omgang til parfaiten, men jeg nænnede ikke at smide det andet ud, og det gav en rigtig god konsistens til kryddermayonnaisen.
 
 
 
Tarte Tatin'en var lidt en blanding af flere ting.
Jeg målte ikke sukker og smør af, som æblerne blev stegt i, og dejen lavede jeg efter opskrift fra Price-brødrene.
 
Kanelparfaiten lavede jeg efter følgende opskrift:
1 dl pasteuriseret æggeblomme,
75 g sukker,
4 dl piskefløde,
ca. 1 spsk. kanel
Æggeblomme & sukker piskes til tyk "snaps" med håndmikser.
Fløden piskes til let skum.
"Snapsen og skummet" vendes forsigtigt sammen med en lille bitte smule af den stødte kanel.
Når massen fyldes i den valgte form, lægges den lagvis med kanelen.
Fryses tildækket i minimum fire timer, men gerne til næste dag.
 
Jeg lavede 4 muffinsforme med parfait og kom resten i en gammel isbøtte (ca. 1 liter)
 
Tarte Tatin'en og kanelparfaiten i forening var super godt. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet Tarte Tatin.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar