onsdag den 10. oktober 2012

MAD 2012 og madpakker

I weekenden var der MAD 2012 i Ridehuset i Århus.
Vi var 6 madbloggere, der på frivillig basis havde fået tjansen at smørre madpakker til udstillerne og de frivillige lørdag og søndag.
Det var Kristian - Kokkekniven, Morten - Grydeskeen, Malou - Klidmoster, Signe - Signes mad, Fenja - Fenjas mad og mig selv.
Der skulle smørres 2 gange 120 madpakker indeholdende rugbrød og ostemad. Råvarerne skulle i videst muligt omfang komme fra udstillerne selv.
Fredag eftermiddag startede vi med at gå en runde i Ridehuset og samle inspiration. Der var mange lækre ting, og vi fik smagt på rigtig meget af det. Efter rundturen satte vi os sammen og fik sammensat lørdagens madpakke.

Den kom til at bestå af:
En lille salat af perlespelt kogt i æblemost tilsat frisk æble og fennikel, samt en dressing af olivenolie, honning og sennep. Oven på salaten var der tynde skiver stegt andebryst.
Vi smurte tre slags madder og blandede dem vilkårligt i madpakkerne:
- En skive rugbrød smurt med smør og toppet med kalkunpølse samt en relish af hjemmesyltede drueagurker, rød peber og dild vendt med lidt sennep .
- En skive rugbrød smurt med en blanding af pesto og aioli og toppet med oksespegepølse og en skive æble og en kvist persille.
- En skive rugbrød smurt med smør og toppet med rullepølse, syltede løg, persille og cherrytomat.
I stedet for en ostemad fik de en lille ostemad med en blommemarmelade med rosmarin og en lille skive franskbrød med nøddesmør.

 
 
 
 
 
 
 
 
Desværre har jeg ikke fået nogle billeder af ostemadderne:-(
 
Søndags madpakke indeholdte følgende:
En lille salat af forskellige kålsorter og andre grøntsager vi havde til rådighed. I salaten kom vi strimler af røget svinemørbrad.
Om søndagen fik de fire slags rugbrødsmadder, igen vilkårligt blandet:
En rugbrød med en humus af kogte flækærter og rød pesto toppet med gulerodsbånd, syltede løg og hakket persille.
En rugbrød smurt med smør og toppet med ribbenssteg og syltede rødbeder.
En rugbrød smurt med smør og toppet med rullepølse og syltede rødbeder.
En rugbrød smurt med en creme af rygeost med squash og gulerod toppet med skiver af røget kylling og en kvist persille.
Ostemadderne var en lille skive franskbrød med ost og lakridsmarinerede pære og én smurt med nøddehoning og toppet med blå skimmelost.
 
 
 
 
 
 
 
 
Endnu en gang mangler der billeder af ostemadderne. I det hele taget har jeg ikke fået tager nogle ordentlige billeder om søndagen.
Det var en rigtig god oplevelse at være med, men det var også hårdt. Fra fredag middag til søndag eftermiddag var jeg kun hjemme og sove. Vi stod op rigtig meget, havde travlt, og det var til tider lidt koldt i Ridehuset, så vi snøftede også lidt. Køkkenet vi arbejde i var impoviseret, det bestod af et stålbord med små køleskabe under. Derudover havde vi et lille køkkenbord med en vask og en opvasker. Resten af vores bordplads bestod af klapborde, som vi lagde en dug ud på. Arbejdshøjden var ret lav, men vi fandt ud af det undervejs. Pladsen var trang, når vi skulle være fem voksne plus udstillere, der også skulle bruge vand og vaske op.
Uanset hvad, så er jeg klar igen til næste år. Nu ved vi også lidt bedre, hvad vi skal forvente os, og hvordan det skal organiseres. Frem for alt ser jeg frem til at være sammen med 5 søde mennesker:-)

2 kommentarer:

  1. Det lyder og ser rigtig godt ud! Og sikken en kæmpe indsats I har ydet under beskedne forhold. Godt gået :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Lotte. Jeg er ked af, at vi ikke nåede at snakke mere sammen søndag. Igen vi må drikke kaffe:-)

      Slet