søndag den 29. juli 2012

Mine kager


Efter en tur til USA i foråret 2009, hvor jeg havde set nogle af deres cupcakes med en masse frosting på, begyndte jeg at udforske emnet.
Hjemme igen begyndte jeg at google emnet - cupcakes med frosting. Min tanke var, at jeg ville finde opskriften på denne frosting, for sådan cupcakes måtte jeg da prøve at lave. Via google opdagede jeg et kæmpe univers af kagekunst, som jeg ikke havde set magen til før. Jeg blev hurtigt fascineret af disse kager og af blogger universet. Jeg bestemte mig hurtigt for, at jeg da bestemt skulle prøve kræfter med disse kager overtrukket med fondant. Jeg blev også fascineret af, at folk lagde så meget af deres liv og tanker ud til offentlig skue. Jeg kom hurtigt fra kage-universet over i madverdenen og derigennem via omveje har jeg mødt nogle dejlige mennesker, så det jeg rigtig glad for.
Inden jeg kunne starte, var jeg jo nød til at have noget basis-udstyr, og en dag vi var i København i anden anledning, tog jeg forbi Specialkøbmanden i Rødovre. Jeg kan huske, at min kæreste satte mig af uden for butikken, som havde lokaler i en form for lagerbygning. Han var ikke meget for det, og bad mig gå ind og kigge og så lige komme ud igen, inden han kørte derfra. Sikke da en verden. Jeg brugte vel halvanden time (og ca. 1500 kr.) på at udforske, hvad der skulle blive min nye hobby.
Min første kage var lidt kluntet.


Jeg ville lave en barbie-kage til kærestens nieces ni-års fødselsdag, men jeg var jo nød til lige at prøve at lave en kage først, så et hold venner blev forsøgs kaniner. Som sagt var første forsøg lidt kluntet, men den efterfølgende barbie-kage var et hit og efter min egen mening ganske god.


Begge kager bestod af lagkagebunde med hindbærmousse i mellem efter inspiration fra Kagekonen.

Mit næste kageprojekt var en kage i forbindelse med min lillebrors beståede læretid, som automekaniker.

Kagen var lagkagebunde med skildpaddecreme i mellem, også her var inspirationen hentet fra Kagekonen.

Nogle cupcakes blev det da også til.
Den næste kage jeg lavede med fondant var en afskedskage til mine daværende kollegaer. Mudcake med hindbærmousse - eller var det jordbær, det husker jeg ikke. Kristtjørnen ovenpå hentede jeg i haven. Faktisk blev det til to kager, jeg havde bagt lidt for meget kage. Det er det der med at lære, hvor meget til hvor mange, men det nød kærestens kollegaer så godt af.Herefter er det blevet til en række forskellige kager:

Det blev vist lige til lidt flere billeder, end jeg havde regnet med, men så fik jeg også øvet mig lidt i brugen af Picasa. Resten af kagerne må vist komme en anden dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar