mandag den 7. maj 2012

Man er vel altid lidt luksusdyr


Jeg har igen mange billeder liggende, som jeg gerne vil have lagt ud på bloggen, men det kniber med at få døgnet til at slå til. Så det må komme lidt hen ad vejen.

Lørdag var jeg på Ingerslevs Boulevard - og "faldt" over nogle nye danske hvide asparges. Dem måtte jeg bare have fingre i. Jeg faldt også for en pose frisk malet Emmermel fra Falslevgaard. Melet blev igår til et lækkert langtids- og koldthævet brød, som vi spiste det meste af med lækker ost til sammen med naboerne til en kop kaffe. Aspargene komme ikke til anvendel hverken lørdag eller søndag, så i dag skulle de bruges. Da jeg kom hjem fra dagens match i Marcusminde Golfclub, tilberedte jeg, hvad jeg vil kalde en luksus menu:

Hvide asparges med skinke og hjemmepisket hollandaise sauce hertil en ristet skive emmerbrød.

Jeg følte mig lidt luksusagtig - der manglede bare den sprøde Riesling:-)


Det var nogle rigtig fine asparges, som jeg skrællede - skrællerne og enderne kom i fryseren til en fond på et tidspunkt. Aspargene blev blancheret i kogende, letsaltet vand i ca. 5 min.Skinken var af den vakuumparkede slags, men alligevel ganske udemærket.

Hollandaisen piskede jeg af:
2 past. æggeblommer
saften fra en halv citron
lidt salt
klaret smør

Hollandaisen var lige lidt til den syrlige side, men det synes jeg ikke gjorde noget, men en anden gang, vil jeg nok tilsætte mindre citronsaft fra starten og så tilsmage efterfølgende.En dejlig afslutning på en god eftermiddag/aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar