tirsdag den 27. december 2011

Gløgg og æbleskiver


Hvert år i december inviterer vi vores naboer på gløgg og æbleskiver. Det er blevet en rigtig dejlig tradition, som både naboer og vi er glade for.
De første par år købte jeg æbleskiverne og gløggen var Blombergs. De sidste par år har jeg selv bagt æbleskiverne. Sidste år gik det dog lidt galt og min elektriske æbleskivebager kunne ikke mere, så en halv time før gæsterne kom, måtte vi en tur i Netto. I år købte jeg så en rigtig god æbleskivepande fra Le Creuset, og det er kram!

Æbleskiverne bagte jeg efter denne opskrift:
250g hvedemel
½ liter piskefløde
4 store æg
1 tsk. reven citronskal
1/4 tsk. salt
fedtstof til bagning

Mel og fløde røres godt sammen. Rør æggeblommerne i én ad gangen og tilsæt reven citronskal. Pisk æggehviderne stive med saltet, og vend dem forsigtigt i dejen.
Dejen hældes i en kande og hviler en ½ time.
Æbleskiverne bages i fedtstof.
Jeg tilsatte noget stødt kardemomme og mere citronskal efter at have smagt på de første æbleskiver. De manglede simpelhen smag, men de blev herefter super gode.

I år var jeg kommet på den idé at jeg ville prøve at lave gløggekstrakten selv. Det er overvejelser jeg har haft før, men nu fik jeg også omsat det i praksis.

Nu har jeg ikke så mange erfaringer med dette og heller ikke fantasi til selv bare at kaste noget sammen, så jeg måtte låne. Klidmoster medbragte sidste år til Gourmet Giraffernes juleafslutning noget hjemmelavet gløggekstrakt og det blev til en dejlig gløgg. Jeg fandt opskriften på hendes blog og gik ellers i gang. Jeg havde ingen enebær, så dem udelod jeg. Det duftede fantastisk, som det hele lå der i gryden.Resultatet var en rigtig lækker gløgg, som alle naboer var begejsterede for. Nu har jeg en idé om, hvordan en gløggekstrakt laves og kan til næste år eksperimentere med min egen version.

1 kommentar:

  1. Uhm , lækre sager :-)

    Dejligt at du kunne bruge gløggopskriften. Jeg fik ikke lavet en portion i år, men kommer stærkt igen næste år.

    Det ser super godt ud det du laver herinde ;-)

    SvarSlet